Kanonisk tekst

Kanonisk tekst – Religion – Studieportalen.dk

1. RELIGION i overensstemmelse med eller tilhørende den oldkirkelige kanon eller den kristne (katolske) lære. Se også apokryf.

Hej folkens,Er der ikke nok nogen som vil fortælle mig hvad en kanonisk tekst helt præcis er?Og er kanoniske tekster det samme som centrale tekster inden for religionen?Tak på forhånd!

kanonisk — Den Danske Ordbog – Ordnet

Begrebet bruges først og fremmest om kristendommens kanon, dvs den officielle samling af skrifter, som er blevet optaget i Bibelen, og som anses for sande og …

Kanon (religion) – Wikipedia, den frie encyklopædi

kanonisk kanonisk, adj. (jf. ty. kanonisch; adj. til I. Kanon) hørende til, i overensstemmelse med ell. autoriseret ved kanon. 1) (l. br.) til I. Kanon 1. Meyer …

kanonisk — sproget.dk

Hvad er en tekst – og hvad er en kanonisk tekst? Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning. Præsentation · Citationsformater.

og hvad er en kanonisk tekst? – Afdeling for Bibelsk Eksegese

Hvad er en tekst – og hvad er en kanonisk tekst? – Afdeling for Bibelsk Eksegese

Kanonisk ret er den ret, der gælder i den romerskkatolske kirke. Det græske ord kanon (rettesnor) benyttedes allerede i 300-tallet om kirkemødebeslutninger …

Afdeling for Bibelsk eksegese udforsker jødedommens, kristendommens og islams helligskrifter: Det Gamle Testamente, Det Nye Testamente og Koranen

kanonisk ret – Den Store Danske – lex.dk

kanonisk ret | lex.dk – Den Store Danske

Kopier denne tekst og indsæt den i din litteraturliste: Karl Hårbøl, Jørgen Schack og Henning Spang-Hanssen (red), Dansk Fremmedordbog, 2. udg., …

Kanonisk ret er den ret, der gælder i den romerskkatolske kirke. Det græske ord kanon (rettesnor) benyttedes allerede i 300-tallet om kirkemødebeslutninger og kirkelige love, der samledes og dermed kom til at virke som retningslinjer for de kirkelige autoriteter. Hertil kom pavelige breve, dekretaler, som enten kunne være afgørelser af enkelttilfælde eller indeholde bindende forskrifter for bestemte typer af sager gældende for større geografiske områder.

kanonisk – Den Store Danske – lex.dk

kanonisk | lex.dk – Den Store Danske

Religiøse tekster der har vundet hævd som virkningsfulde ritualtekster, … Den jødiske Tora, Bibelen og Koranen er eksempler på kanoniske skriftsamlinger.

Kanonisk, (se kanon), mønstergyldig; overensstemmende med kirkelovene; det modsatte af apokryf..

hellige skrifter – Religion.dk

Den kanoniske proces · Apokryfer · Pseudepigrafer … er opstået på denne baggrund, at man havde brug for sine egne kristne tekster at læse op fra.

Danmarks største religionsportal med levende og engageret debat, nyheder og baggrundsartikler om religion i Danmark og udlandet.

Hvorfor netop disse skrifter? – Bibelselskabet

Hvorfor netop disse skrifter? | Bibelselskabet

Hvad er en tekst – og hvad er en kanonisk tekst? kanon; fortolkning; bibelfortolkning; semiotik; Bibelen; Det Nye Testamente.

Hvad er en tekst – og hvad er en kanonisk tekst? – Bibliotek.dk

Hvad er en tekst – og hvad er en kanonisk tekst? | bibliotek.dk

Keywords: kanonisk tekst